Definice režimu

Malý synek se ptá tatínka, co je to kapitalismus. Tatínek chvíli přemýšlí a pak začne povídat:
  "Já jsem živitel rodiny, chlapče, já budu 'kapitalista'. Tvoje matka se stará o rodinné finance, budeme jí říkat 'vláda'. My jsme tvoji rodiče a tak se staráme o tvoje potřeby... tedy ty budeš 'lidi'. Služebná... no budeme jí říkat 'pracující třída'. Tvůj malý bratříček bude... ehmm... 'budoucnost'. Přemýšlej o tom, synku a zítra si popovídáme."
Chlapeček toho má plnou hlavu a jde tedy spát. V průběhu noci ho však probudí pláč jeho mladšího bratříčka. Již znaleckým okem obhlídne situaci a zří, že dítko je pokakané. Tak se rozhodne, že půjde za maminkou a oznámí jí to. Když přijde do ložnice rodičů, slyší jen spokojené odfukování a tak se rozhodne mamku nebudit a jde rovnou za služebnou. Už za dveřmi je slyšet podivný hluk, a tak nakoukne klíčovou dírkou a vidí tatínka se služebnou, jak si užívají. Protože je zamčeno, tak se rozhodne nechat to na ráno. Ráno u snídaně říká:
  "Tati, myslím, že už chápu politický koncept kapitalismu."
Tatínek potěšeně vzhlédne a říká, ať mu ho tedy poví, že ho kdyžtak opraví. No a synáček spustí:
  "Takže... kapitalista spokojeně ojebává pracující třídu. Zatímco vláda spí a mínění lidu je ignorováno, budoucnost je úplně posraná."

 

Minulý Kategorie Následující

Odeslání vtipu/citátu
Jako e-mail
Na email
Z emailu
Vzkaz
Kontrolní kód captcha
Opište prosím do okna text z obrázku (6 znaků) - jedná se o odfiltrování spamu.